Info voor zwangeren

Bevallingen vinden plaats in het UZA, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

Hoewel de materniteit van het UZA zoals de naam het zegt, een universitaire materniteit is, begeleiden wij ook een groot aantal ongecompliceerde zwangerschappen. Het is dus perfect mogelijk om op een heel natuurlijke manier in het UZA te bevallen.

Momenteel gelden in het UZA speciale maatregelen betreffende het coronavirus. Zo is er op de materniteit enkel bezoek toegestaan van de partner. Indien deze niet kan of mama alleenstaande is, mag 1 andere (steeds dezelfde) persoon op bezoek. Voor verdere info: zie hier

Wenst u meer informatie rond coronavirus  en zwangerschap, dan kan u terecht op de website van de VVOG.

Vaccinatie tegen COVID-19 wordt ook voor zwangeren aangeraden. Meer info vindt u op de website van de VVOG en die van de overheid. Hebt u nog vragen, neem gerust contact op met uw arts of de materniteit.

Nieuw is het NEMO monitoring systeem. We zijn heel fier het eerste ziekenhuis in Vlaanderen te zijn dat zijn mama’s kan aanbieden veilig gemonitord te worden op een comfortabele manier. Via een pleister op de buik en volledig wireless worden zowel foetale als maternele hartslag alsook de weeën gevolgd. Een flinke comfortverbetering voor onze toekomstige moeders die hierdoor ook veel mobieler zijn en vrij kunnen bewegen tijdens hun arbeid.

Meer info over het NEMO systeem vindt u op www.maguza.be/medisch/p/artikel/hightech-sensor-maakt-bevallen-veiliger

Momenteel zijn rondleiding op de materniteit, gezien corona, niet mogelijk. U kan ons wel virtueel bezoeken!